Alle gebouwen zijn voorzien van een installatie om het gebouw tot de gewenste temperatuur te verwarmen. In veel gevallen is dat een cv-ketel met een capaciteit die op het hele gebouw is afgestemd.
Momenteel komt het steeds vaker voor dat kantoren slechts voor een deel worden gebruikt omdat dit niet is verhuurd.Hierdoor is de warmtebehoefte in het gebouw natuurlijk ook minder geworden. Echter wordt de volledige capaciteit van de cv-ketel ingeschakeld om het kleinere gedeelte van het gebouw te verwarmen. De ketelverliezen zullen vergelijkbaar zijn met de ketelverliezen wanneer het hele gebouw wordt verwarmd, maar in verhouding met de nuttige gebruikte warmte zijn de ketelverliezen groter.

Wanneer men te maken heeft met dit soort situaties is het erg nuttig om dit bespreekbaar te maken bij de eindafrekening servicekosten van het gebouw. Onze servicekosten deskundigen kijken ernaar en maken het inzichtelijk en bespreekbaar. Immers welke kosten komen nu daadwerkelijk voor rekening van de huurder.En is het redelijk en billijk om de huurder de warmteverliezen sowieso in rekening te brengen.

Als men deze situatie heeft kan het bijvoorbeeld een optie zijn om de huidige cv-ketel door twee kleinere cv-ketels te vervangen. Of een cv-ketel te plaatsen in de ruimte die daar direct om vraagt.

Zo kunnen onze servicekosten deskundigen u helpen om te besparen op uw eindafrekening servicekosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *