Wie zijn wij?

Gerhard Noordhof

06 - 31 90 71 52


Gerhard is mede initiator van Servicekosten-RE. Tijdens zijn eerdere functie als hoofd-technisch beheer bij een internationaal opererende vastgoedbeheerder van commercieel vastgoed, kwam Gerhard dagelijks in aanraking met servicekosten en servicekostenafrekeningen. Hierin spelen vaktechnische kennis, commerciële vaardigheden, administratieve kennis en gevoel voor cijfers een essentiële rol. Gerhard is bekend met vastgoed van Groningen tot Eindhoven en van Rotterdam tot Leeuwarden, en daar buiten van Wenen tot Hamburg.

Kort samengevat: technische achtergrond, commerciële inslag, brede interesse, probleemoplossend ingesteld, no-nonsense, praktisch en pragmatisch!

Visie

Gerhard zijn visie over servicekosten is dat huurders onvoldoende bekend zijn met dit item en hier onvoldoende aandacht aan geven. Huurders maken nauwelijks gebruik van hun positie en de mogelijkheden om hierin een bepalende rol te spelen. Als zij veel meer invloed uitoefenen op de dienstverlening en het service-onderhoud hebben zij meer controle over (de hoogte van) de servicekosten. Hierdoor kan er eenvoudig verdient worden!

Klaas Pals

06 - 81 62 51 35


Klaas is al jaren werkzaam in de wereld van vastgoed. Hij was mede oprichter van een vastgoed bedrijf en eigenaar van een VvE Beheer en beheerder van winkelcentra. Daarnaast was hij jaren manager technische beheer bij Hanzevast capital, de grootste belegger in kantoren van Nederland. Klaas is bekend met vastgoed van Groningen tot Maastricht en van Arnhem tot Amsterdam. Daarnaast is hij al vanaf de 70er jaren actief bezig met energiebesparing en duurzaamheid. Terugkijkend kent hij inmiddels alle ins- en outs van vastgoed en de relatie tussen huurder en verhuurder.

Visie

Klaas zijn visie over de servicekosten is dat deze eerlijk en transparant moeten zijn. Huurder en eigenaar moeten zich erin kunnen vinden. Ook dient er een goede afstemming te zijn tussen prijs en prestatie en dat de huurder hierdoor bespaart op zijn servicekosten.